Dit is ons team

In 2012 werd deze praktijk opgestart als een eenmanspraktijk. Plannen wijzigen echter altijd, en zo ook onze plannen, dus groeiden we uit tot een groepspraktijk. In 2016 gaven we de praktijk een facelift en zijn we met de verbouwingen gestart. We hebben hierdoor plaats en toegankelijkheid gecreëerd.

Verder werd ons team uitgebreid. Ondertussen zijn we reeds met 3 kinesitherapeuten die elk hun eigen specialisaties hebben.

We hebben allen dezelfde basisspecialisatie, namelijk musculoskeletale revalidatie optie manuele therapie. Patiënten hoeven niet lang te wachten om verder geholpen te worden. Alle klassieke klachten kunnen behandeld worden in onze praktijk.

Daarnaast hebben we elk onze eigen specialisatie. Yves vult aan met sportkinesitherapie en Luka met perinatale kinesitherapie. Marijke doet manuele lymfedrainage en de spierkettingen van Busquet.

Therapeuten

Marijke Op de Beeck

RECHTSTREEKS CONTACT

0498/74.28.47

marijke@kinekorbeekdijle.be

In 2008 studeerde ik af aan de KULeuven als ‘Licentiate in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie’ met als specialisatie ‘Musculoskeletale revalidatie’.

Na mijn opleiding ben ik onmiddellijk als  zelfstandig kinesitherapeute beginnen werken.

Sinds april 2012 werk ik in mijn eigen praktijk te Korbeek-Dijle

Als persoon ben ik  zorgzaam, als therapeut perfectioniste. Kine is niet alleen mijn werk, maar ook mijn passie. Ik zoek heel graag naar het waarom van een klacht en gebruik hiervoor vaak manuele technieken. Om mijn werk goed te kunnen doen probeer ik mijn arsenaal aan technieken steeds uit te breiden via bijscholingen. Ik ben ervan overtuigd dat hoe meer je kent, hoe beter je de juistecocktail’ aan technieken en adviezen kan vinden die bij een patiënt kunnen passen.

Bij sommige patiënten heb ik het gevoel gehad dat ik hen wel verder kon helpen, maar toch stonden ze na een tijdje terug aan mijn deur. Dit heeft me er toe aangezet om de opleiding ‘spierkettingen methode Busquet’ te gaan volgen. Wat eigen is aan deze methode is dat de oorzaak van de klacht in een ruimer perspectief wordt gezocht. Een mensenlichaam is namelijk van nature vrij sterk, dus waarom kan hij dit nu niet aan?

Enkele recente opleidingen:

 • Manuele lymfedrainage (Leduc) (2009)
 • Triggerpointtherapie (2011)
 • Easytaping (2011) (~medical taping)
 • Neurodynamic solutions Michael Shacklock (2013)
 • Mulligan(2013)
 • Mulligan SI joint
 • Mulligan SI + TMJ joint
 • Kinetic control (2016)
 • Methode Busquet (2017-2018)
 • Claudicatio (2018)
 • praktijkmanagement (2019)
 • cursus perfectionisme (2019)

 

Vanaf 1 maart 2018 ben ik gedeconventioneerd. Dit omdat onze erelonen al enkele jaren niet geïndexeerd zijn en omdat ik graag wil kunnen blijven investeren in een kwaliteitsvolle behandeling door continue bijscholing.

Je wordt er fysisch maar ook emotioneel beter van door de vriendelijke menselijke en deskundige aanpak. De behandeling wordt toegelicht zodat je weet waar het om gaat. Er wordt steeds geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd. Een praktijk die je vertrouwen waard is!

Hilde, Korbeek-Dijle

Heb je een vraag? Kine Korbeek-Dijle staat voor je klaar.

Waar vind je Kine Korbeek-Dijle?

Je vind de praktijk op de Beekstraat 32, 3060 Korbeek-Dijle.

GPS opgelet: onze huisnummers in de Beekstraat  zijn gewijzigd, makkelijker is om Beekstraat 6 in te geven in je GPS.